Blog

Golf er og skal være en miljøvenlig sportsgren

I Danmark skal Sct Knuds golfklub og alle de andre golfklubber rundt omkring i landet gøre deres for, at golf er og forbliver en af de mere miljøvenlige sportsgrene.

Minimal brug af pesticider og øvrige effekter

Det skal blandt andet ske ved at bruge så få pesticider og øvrige effekter på banerne. Golfbanerne skal jo anlægges, så det er muligt at spille golf på dem, men det skal også ske i pagt med naturen, så naturen tager så lidt skade som overhovedet muligt. Gerne ingen skade hvis det kan lade sig gøre.

Golfbanerne på Fyn og i resten af landet er gode til at tage disse tiltag til sig og til at gøre hvad de kan for at producere så miljøvenlige golfklubber og golfbaner som overhovedet muligt. Det er en fornøjelse at se, hvor meget der egentligt bliver gjort for at lave miljøvenlige golfbaner.

Miljøvenlig pleje af banen

Der skal naturligvis også være fokus på en miljøvenlig pleje af banerne. Der kan jo bruges mange produkter, værktøjer og maskiner til at holde en golfbane ved lige. Her er der ligeså mange tiltag, hver eneste golfklub kan tage for at minimere de miljømæssige omkostninger.

Der er selvfølgelig altid plads til at gøre endnu mere, men i Danmark kan vi godt være stolte over, hvor langt vi er kommet på vejen til at lave hele miljøvenlige golfbaner. Har du for nyligt selv været på en golfbane eller snakket med en ejer af en golfklub, vil du også kunne nikke genkendende til dette.

Mere naturlige golfbaner

Generelt skal vi bare arbejde på at få så mange naturlige golfbaner som overhovedet muligt. Eller i hvert fald med så stort udspring fra naturen som overhovedet muligt. Jo mere naturlig en golfbane vi kan lave, og jo mindre kunstigt vi bruger til at skabe dem, desto bedre vil det naturligvis være.

Kan der eks. bruges naturligt græs uden pesticider i stedet for at bruge kunstgræs, vil det jo være en kæmpe fordel. Det er ikke altid lige nemt, men forhåbentlig kommer til et punkt en dag, hvor golf bliver 100% miljøvenlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.