Blog

Gril med god samvittighed

Når sommeren og varmen kommer til det ellers kolde og vindblæste Danmark, findes der ikke et bedre tidspunkt at støve grillen frem og begynde at fylde haven med en dejlig røget duft af bøffer og pølser. En stor del af sommerens mange oplevelser finder sted rundt omkring en grill i selskab med familie og venner, hvorefter I hygger med en dejlig middag. Men der er mange ting du kan gøre, hvis du er klimabevidst men stadig gerne vil grille med god klimasamvittighed.

Den klassiske grill

En sommer er ikke komplet uden at have fået fyret op for grillen! Kulgrillen er blevet fast inventar i de fleste danske hjem, der har en baghave, hvor der er plads til at grille. En af de mest ikoniske grillmærker er Weber, som med deres genkendelige design og form er danskerens hjerte nært, når det kommer til at grille. Den ikoniske Weber kulgrill 57 cm fungerer især godt til al slags mad og den er nemt at bruge, selv for en begynder, der ikke er så sikker på at grille. Det tager ingen tid at kreere et lækkert gourmetmåltid på terrassen. Klik her for at se et godt weber kulgrill tilbud.

Gør noget godt for miljøet

Men der er desværre også en ulempe ved kulgrill; de er ikke så gode for miljøet, da de fyrer med kul der i værste fald udleder en hel del metangas, der tærer meget på ozonlaget. Selvom det er en trist nyhed kan du stadig som forbruger af kulgrill, tage et par skridt for at gøre noget godt for miljøet. Du kan for eksempel kigge efter kul, der er CO2-neutral. Det koster højst sandsynligt flere penge end det almindelige kul og kan være svært at finde, men det vil gøre en forskel. Udover er det også vigtigt at smide kullene korrekt ud efter brug, men det er forhåbentlig noget du allerede gør i forvejen. Dette er forskelligt fra kommune til kommune, så husk at få det undersøgt inden grillsæsonen går i gang. Til sidst kan du også overveje at begynde på at grille flere grøntsager end bøffer, der er store CO2-syndere. Grillede grøntsager er ikke blot lækre som sideret, men bestemt også som hovedret!

Gril med god samvittighed
Gril med god samvittighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.