Miljø

Det kan du gøre for at være bedre ved miljøet

Er du vild med idéen om at gøre noget godt for miljøet, og vil du også gerne bidrage til det, er der nogle små ting, du selv kan gøre derhjemme for at være med på bølgen.

Nogle ting kræver en større investering, mens andre ting bare kræver en omlægning af dine vaner og købemønstre. Når det gælder et grønnere miljø, har lidt også ret.

Sæt solceller op derhjemme

En af de ting, du kan gøre, men som dog også koster en del penge at komme i gang med, er at sætte solceller op på dit tag derhjemme. Der er allerede mange danskere, der har valgt at installere solceller på taget, og det kan meget hurtigt blive en rigtig god investering for dig, ligesom moderne kunst eller Holmegaard vinglas også kan være en god investering på den lange bane.

Dog skal du ikke gøre det for pengens skyld, selvom det dog hurtigt kan svare sig. Du skal jo lige så meget gøre det for at gøre noget godt for miljøet. Kan du så oven i købet spare penge på det, er det jo klart en fordel.

Spis mindre kød

Hvis du ikke har så mange penge at kaste i det, eller hvis du ikke er boligejer, men stadig har lyst til at være med til at gøre en forskel for vores allesammens miljø og klima, kan du også vælge at gå en anden vej.

Du kan nemlig være med til at gøre en forskel ved at spise mindre kød – herunder især oksekød, da køer og produktionen af oksekød er noget af det, der forurener mest. Så hvis du kan skifte over til andet kød eller måske mindre kød, kan det være med til at gøre en forskel.

Vælg en elbil når du skal have ny bil

Du kan også vælge at købe dig en elbil, næste gang du skal have en bil, hvis du ikke allerede har sådan en. Der er stor diskussion om, hvor meget mindre det koster at producere en elbil sammenlignet med en traditionel bil, men den bruger absolut ingen diesel eller benzin, hvilket jo er en klar fordel.

Der er endda tale om, at der i fremtiden kan komme ekstra afgifter på benzin og dieselbiler, hvilket jo også kun gør det endnu mere attraktivt at skifte over til en bil, der kun kører på el.

Brug alternative transportmuligheder hvis du kan

Hvis du har mod på det, kan du også helt skaffe dig af med din bil og dermed bruge alternative muligheder, når du skal frem og tilbage.

Offentlig transport er bl.a. en rigtig god løsning, da der her kan være rigtig mange mennesker i et og samme køretøj.

Du kan også vælge at bruge noget så gammeldags som en cykel, hvis du ikke har længere på arbejde eller til skole, end at du kan cykle. Det er noget af det grønneste, du kan gøre, når det kommer til transport. Så har du lyst til at hoppe på cyklen, er det en ideel mulighed for at gøre en forskel.

Det kan du gøre for at være bedre ved miljøet
Det kan du gøre for at være bedre ved miljøet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.