Tøj og sko

Køb færre stykker tøj og hjælp miljøet

Vil du gerne være med til at gøre noget godt for miljøet og for klimaet, kan det være, at du skal overveje at købe færre stykker tøj fremover. For det er med til at belaste vores jord, at der bliver produceret så meget tøj hvert eneste år. Og hver eneste gang du køber et stykke tøj, skal der jo produceres et nyt stykke, og det sker tit på en knap så bæredygtig måde, hvis vi skal sige det sådan.

Tøjindustrien er en stor belastning

Der er ingen tvivl om, at tøjindustrien langt hen af vejen ikke er bæredygtig. Der er mange kritikere af netop tøjindustrien, og med de grønne mål vi har for øje, er det ved at være på tide at gøre op med denne industri, eller i hvert fald at gøre op med måden, tingene bliver gjort på i dag langt de fleste steder. At producere tøj har et stort aftryk på miljøet, og det kan komme til at tage rigtig mange år at få sænket det enorme aftryk. Men du kan være med til at gøre, om ikke andet så bare en lille forskel, hvis du tænker over valget af tøj fremover.

Vælg brugt når du skal have nyt

For det første kan du vælge at købe meget færre stykker tøj. Og når du så endelig skal have noget nyt tøj, kan det være en rigtig god idé at købe det brugt. Ved at købe dit tøj brugt støtter du ikke tøjindustrien direkte, men derimod hjælper du til, at tøjet ikke bare ender med at blive brændt, som jo er en af de primære problemer med det aftryk, tøjindustrien sætter på miljøet. Der bliver brændt mange tons tøj af hvert eneste år, og det er ikke sundt for vores klode.

Så hjælper du til

Hvis du vælger at tænke lidt mere over, hvordan du køber dit tøj fremover, kan det altså være med til at hjælpe lidt til på et enormt problem, vi som globalt samfund står overfor. Det er klart, at dit ene valg af tøj ikke er med til at ændre på meget i det store billede, men det kan være, at dit valg inspirere to af dine venner til at gøre det samme, og sker det så igen og igen, er det jo med til at gøre en større forskel, end du lige går og tror.

Køb billigt foldegardin til boligen nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.