Miljø

3 ting du selv kan gøre for at være bedre ved miljøet og klimaet

Har du et ønske om at være bedre ved miljøet, men er du ikke sikker på, hvordan du skal gribe det an, har vi her samlet tre råd til ting, du kan gøre for at være bedre ved miljøet.

Sorter dit affald

For det første kan det være en rigtig god idé at starte ud med at sortere dit affald på den korrekte måde. Vi har efterhånden fået rigtig mange gode muligheder for at sortere vores affald her i landet, og derfor vil det være en skam, hvis du ikke også bidrager på dette område.

Det gælder blandt andet om at benytte sin bio-spand, at sortere glas, metal og plastik hver for sig, og at vælge de rette containere, når du befinder dig på genbrugspladsen og skal til at smide ting ud.

Undgå madspild

Dernæst kan det også være en rigtig god idé at gøre så meget, som du overhovedet kan, for at undgå madspild. Her i landet smider vi hvert eneste år utroligt mange tons mad direkte ud i skraldespanden, og det er en skam. Kan vi stoppe vores madspild, kan vi mindske vores forbrug og dermed også mindske udslippet af co2, der bliver brugt til lige netop fødevareproduktion.

Så gør så meget som muligt for ikke at lave for meget mad, smid rester i fryseren så du kan spise dem på et senere tidspunkt og undgå at smide for meget mad ud i din bio-spand.

Vælg genanvendelige versioner

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en rigtig god idé at gøre brug af genanvendelige versioner inden for de produktgrupper, hvor det nu engang kan lade sig gøre. Du kan fx bruge en genanvendelig kaffekapsel, hvis du bruger kapsler til at lave din kaffe.

Der er efterhånden lavet rigtig mange nye versioner af gamle produkter, som nu bliver lavet af genanvendeligt materiale. Det kan fx være sugerør, som nu om dage stort set kun bliver solgt som enten silikone, glas eller metal versioner, hvis du skal ud at købe nye. Ikke noget med at købe 100 engangs sugerør for 20 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.